Şehrin merkezine hâkim bir tepe üzerine kurulu bu kale, hem tarihî hem de manzara açısından oldukça etkileyici. 226 metre yüksekliğinde ve zirveye çıkış biraz yorucu ama manzara muhteşem.
1272 yılında Selçuklu döneminde yapılan cami, 40 ahşap sütunuyla dikkat çekiyor. Sessiz, huzurlu ve tarih dolu bir atmosferi var.
Atatürk’ün Büyük Taarruz sırasında karargâh olarak kullandığı bu bina bugün müze olarak gezilebiliyor. Milli Mücadele ruhunu hissettiren bir yer.
Şehirdeki antik yerleşimlerden çıkarılan eserler bu müzede sergileniyor. Özellikle heykeller ve mezar stelleri dikkat çekiyor. Merkeze çok yakın.
Yöresel ürünler, baharatlar, sucuk, lokum, kaymak ve hediyelik eşya için uğrayabileceğin tarihi bir çarşı. Dar sokakları ve taş yapılarıyla nostaljik bir havası var.
Sakinliği ve mistik havasıyla Mevlevilik kültürünü yansıtan bu alan, huzurlu vakit geçirmek isteyenler için birebir. Bahçesi de gezmeye uygun.
Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir mevzi olan bu şehitlik, hem tarihî hem de anı yüklü bir nokta. Sessizliğiyle dikkat çeker.
Afyon merkezine çok yakın termal oteller ve tarihi hamamlar, sıcak su ile dinlenmek isteyenler için çok tercih ediliyor. Özellikle Gazlıgöl ve Ömer-Gecek kaplıca alanları bilinir.
Afyon merkezden yola çıkarak Frig Vadisi’ne ait yürüyüş ve gezi rotaları başlıyor. Taş oymalar, antik izler ve doğa iç içe.
Şehrin simgelerinden biri olan bu anıt meydanda bulunur. Hem hatıra fotoğrafı çekmek hem de kısa bir mola vermek için uygun.
yorum